МУЗЕЯТ НА ПЧЕЛАТА В СОФИЯ РАБОТИ АКТИВНО

Неделя, 29 Август 2021 17:45


На фона на предупрежденията за застрашения брой на пчелите, Музеят на пчелата в столицата работи активно. Той се намира в непосредствена близост до метростанция "Г. М. Димитров" .

Малка къщурка от глина във формата на пчелна пита посреща посетителите с подробна информация за живота на пчелите и тяхната роля за поддържането на биоразнообразието и важността им не само за човешкия живот, а и природата като цяло. Петър Вълчовски е един от гидовете в музея, създаден от организацията Био град София. Той ни запознава с истинския демонстрационен пчелен кошер.

Музеят е готов да посреща групи с деца и индивидуални посетители, предлага любопитна беседа и работилници за деца с предварително записване.

Работното време на музея е от понеделник до петък от 16,40 до 19ч. На посетителите не е необходимо защитно облекло срещу пчелите, тъй като те се придвижват през специален тунел. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД
22:30
"Уасаби" - екшън, комедия, криминален, трилър, Франция, 2001 г., Режисьор: Жерар Кравчик, В ролите: Жан Рено, Мишел Мюлер, Риоко Хиросу
22:30
Тенис: Магда Линет - Симона Халеп (Western & Southern Open, Синсинати; WTA 1000 - повторение)