ПРОТЕСТ В БУРГАС "БИЗНЕСЪТ ОТВРЪЩА НА УДАРА"

Четвъртък, 16 Септември 2021 18:25


Собственици на ресторанти, нощни клубове и детски центрове се събраха на протест пред областната управа в Бургас. Повече от 300 души и представители на три неправителствени организации скандираха с искане за отмяна на мерките, компенсации заради ристрикциите или оставка на здравния министър.Браншът поиска компенсации за месеците, в които ще работят с ограничено работно време или ще бъдат напълно затворени като детските центрове например.
Георги Мицов - мениджър в туризма - "Ако трябва да спазваме тези мерки финансовия товар върху бизнеса става огромен. И повечето от нас няма да могат да оцелеят. това поставя под заплаха нормалния и спокоен живот на хиляди в хоспиталити индустрията."
Марин Сотиров - зам.председател на Сдружение на заведенията в България - "Протестите по никакъв начин не са политизирани защото тука са хора които са пострадали от заповедта на един здравен министър, те си пазят хляба."
Манол Тодоров - ресторантьор - "Ако толкова много господин министъра иска да затвори нещо ние сме ОК да има двуседмичен пълен локдаун. нека да го направи, ако има смелост да се изправи пред всички бизнеси и браншове неко да го направи. Да затвори цялата държава наистина за да има някакъв ефект. Ние сме ОК с това нещо. Да кажеш на нощните заведения и на ресторантите няма да работиш, това е просто в очите на хората да покажем че все едно че има някакви мерки. Това са абсолютно фиктивни неща."
Според демонстрантите следващите месеци се очертават да са трудни за бранша, нзависимо от изминалия летния сезон. Според собственици на заведения и детски центрове, трупането на дългове и фалити са факт. И заплашиха че протестите няма да спрат.
Ричард Алибегов - "Докато се махне тази заповед на министър Кацаров и докато се обсъдят с бранша адекватни и икономически мерки. Това значи."
Протестиращите се придвижиха от областната администрация пред сградата на община Бургас, където продължиха са недоволството си. Демонстрациите продължават и в петък в други точки от страната. Още новини от
 
ТВ КАНАЛИ НА РОЗЕНФЕЛД и КО АД