Джо Байдън се отказва от предизборната кампания

22 юли 2024, 10:30
joe biden
 Автор: AleksM
Прочетена:

„Най-доброто нещо за моята партия и за страната е да се пенсионирам“.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън реши най-накрая да подаде оставка, след няколко седмици на силен натиск в резултат на лошото му представяне в президентския дебат и деликатното му здравословно състояние.

По този начин Байдън окончателно ще напусне Белия дом след приключване на този единствен мандат и обяви подкрепата си като кандидат на Демократическата партия за настоящия си вицепрезидент Камала Харис, която се очаква да се изправи срещу Доналд Тръмп на изборите, на 5 ноември .

Байдън съобщи решението си чрез изявление в личния си акаунт в социалната мрежа ‘X’ / Twitter, в което искаше да подчертае постиженията си като президент през тези години.

Пълното писмо на Байдън:

През последните три години и половина направихме големи крачки като нация. Днес Америка има най-силната икономика в света. Ние направихме исторически инвестиции, за да възстановим нашата нация, да намалим разходите за лекарства с рецепта за възрастни хора и да разширим достъпното здравеопазване за рекорден брой американци. Осигурихме критично необходимите грижи на милиони ветерани. Приехме първия закон за безопасност на оръжията от 30 години. Назначихме първата афроамериканка във Върховния съд. Приехме най-важното законодателство в областта на климата в историята на света. Съединените щати никога не са били в по-добра позиция да ръководят, отколкото днес. Знам, че нищо от това не би могло да бъде направено без вас, американския народ. Заедно преодоляхме пандемия, която се случва веднъж на век, и най-тежката икономическа криза след Голямата депресия. Защитихме и съхранихме нашата демокрация. И ние съживихме и укрепихме нашите съюзи по света.

За мен беше чест, да служа като ваш президент. И въпреки че намерението ми беше да търся преизбиране, вярвам, че е в най-добрия интерес на моята партия и на страната е да се оттегля и да се съсредоточа единствено върху изпълнението на задълженията си като президент за остатъка от моя мандат. Засега ми позволете да изразя най-дълбоката си благодарност на всички, които работиха толкова усилено, за да ме видят преизбран. Искам да благодаря на вицепрезидента Камала Харис за това, че беше изключителен партньор. И позволете ми да изразя искрената си благодарност на американския народ за вярата и доверието, което ми гласува.

Днес вярвам в това, в което винаги съм вярвал: че няма нищо, което Америка да не може да направи, когато го направим заедно. Просто трябва да помним, че ние сме Съединените американски щати.

 

Източник :La Razon

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари