Тръмп каза, че ще депортира мигрантите, които ядат домашни любимци

14 сеп. 2024, 18:13
, ,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Тръмп каза, че ще депортира мигрантите в Спрингфийлд, които ядат домашни любимци. Въпреки че властите в града неколкократно отхвърлиха твърденията за подобни занимания на мигрантите, кандидат президентът на Републиканската партия продължава да ползва тази лъжа в кампанията си и започна да твърди, че мигрантите са „унищожили“ града.

Властите в Спрингфийлд казват, че тази лъжа е засегнала общността, а президентът Байдън нарече критиките към мигрантите, базирани на лъжа „просто погрешни“ и каза, че това говорене на неистини трябва да спре.

Тръмп повтори неверните си твърдения и по време на дебата с Камала Харис, а запитан дали смята да посети Спрингфийлд, той казва:

„Мога да кажа това, ще има големи депортации от Спрингфийлд Охайо, големи депортации. Ще махнем тези хора от там. Ще ги върнем във Венецуела.“

Мигрантите в Спрингфийлд са от Хаити и имат законно разрешение да бъдат в САЩ по програма между правителствата на двете страни. Мигранти от Венецуела има в Аурора, Аризона, като няма данни и там да ядат домашни любимци.

Източник: BBC

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари