Полицията в Тайланд спаси жена от питон

20 сеп. 2024, 19:16
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Полицията в Тайланд спаси жена, която в продължение на над 2 часа е била душена от питон. 64-годишната Аром миела чинии в дома си в крайните квартали на столицата, когато почувствала ухапвания по крака си. След това, змията се увива около нея и я поваля на земята. В продължение на 2 часа, Аром се бори с питона, който затяга хватката си все повече, но без успех.

Тя викала за помощ, но първоначално никой не дошъл. Накрая, един от съседите ѝ чул виковете и повикал полицията.

„Бяхме шокирани да видим жената, прикована към пода с питона, увит около нея.“ казва един от отзовалите се полицай. „Змията беше много голяма.“

На видеото, заснето от полицията, се вижда че Аром е на пода, с увит около кръста ѝ питон. Отнема около 30 минути тя да бъде освободена от хватката на змията, след което е заведена в болница, а змията успява да избяга.

В Тайланд живеят около 250 вида змии, включително три вида питони. Питоните не са отровни змии, а убиват чрез задушаване, като се увиват неколкократно около жертвите си и ги стискат силно, докато спрат кръвотока или ги задушат, след което ги поглъщат цели.

Според здравните власти в Тайланд, около 12 хиляди души са лекувани от ухапвания на отровни змии за миналата година, а 26 души са починали.

Атаката над Аром е втори такъв инцидент в страната за последните месеци. Преди няколко седмици питон отхапва тестиса на мъж, докато е в банята. Той оцелява, като удря питона с четка за почистване, след което извивка охранител и двамата успяват да се справят със змията.

Източник: CNN

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари