Нова пожарна в Германия изгоря поради липса на противопожарна аларма

18 окт. 2024, 19:12
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Нова пожарна станция в Германия изгоря до основи, което ще струва милиони евро, защото експертите преценили, че не е нужно да се инсталира противопожарна алармена система.

Това става в сряда в Хесе, а заедно със сградата са унищожени и екипировка и поне 10 пожарни автомобила. По първоначални оценки, щетите са на стойност между 20 и 24 милиона евро. За щастие няма ранени или загинали.

Според местните власти, в новата пожарна не е инсталирана алармена система за пожар, защото експертите са преценили, че такава не е нужна. Така се стига до абсурдната ситуацията новата сграда да изгори до основни. Пожарът започва от една от пожарните коли, в която има литиево-йонни батерии, които са включени в електропреносната мрежа. Сградата влиза в експлоатация едва преди година.

Според Норберт Фишер, директор на асоциацията на пожарните бригади в Хесе, случаят ще помогне повече хора да обръщат внимание на опазването на противопожарната екипировка от пожари.

Той смята, че точно заради многото техника и зареждането на литиево-йонни батерии, е наложително да се оборудват станциите с противопожарни алармени системи, но все пак отбелязва, че не е сигурно дали такава система е можела да предотврати този пожар, защото огънят се е разпространил много бързо.

Източник: Euronews

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари