Хамелеонът Поч

20 окт. 2023, 17:23
почетино
 Автор: Мария Спасова
Прочетена:

Почетино има амбицията да се докаже да пореден път във Висшата лига. Наглед аржентинецът е постигнал почти всичко във футбола, но му липсват едни от най-важните трофеи – във Висшата лига и Шампионската лига. Вторият от тях бе доста близо до Поч при престоя му във френския ПСЖ.

Но треньорът така и не успя да намери общ език със своите звезди, които съсипаха европейската кампания на тима през миналия сезон. Сега аржентинецът се надява да се възползва от опита, натрупан в ПСЖ, за да започна на чисто в Челси.

В парижката столица престоят му едва ли ще се запомни с нещо значимо. ПСЖ са отколешен фаворит за титлата в своята страна, но арабските собственици на клуба се прицелиха и в Шампионската лига. В продължение на няколко години парижани така и не успяват да спечелят ценния трофей, независимо че през 2020-а стигнаха до финалния мач.

Неразбориите в ПСЖ, както и прищевките на многобройните звезди, трябва да са донесли много поуки за Поч. Неговата цел е да започне изграждането на съвсем нов Челси, който да върне славата на клуба от миналото десетилетие.

Впрочем аржентинецът започна своята кариера на Острова с престой в Саутхямптън, превърнал се в един от най-интригуващите отбори във Висшата лига по това време. Това се повтори и с Тотнъм, където Почетино изкара доста успешен период. Негова е заслугата „шпорите“ да се превърнат във фактор в лигата, а не да бъдат в „сянка“ на големите лондонски фаворити – Челси и Арсенал.

С идването на Почетино на „Стамфорд Бридж“ нещата в клуба драстично се промениха. Американските собственици на Челси орязаха заплатите на своите скъпоструващи звезди, а на други играчи им заявено, че на тях няма да се разтича занапред. Бюджетът на „сините“ вече не е толкова голям, като целта през клуба е да използва своите млади таланти.

Почетино има важна роля за възраждането на лондончани. Неговата цел е постепенно да върне Челси сред претендентите за титла във Висшата лига, но без да се разчита скъпи трансфери. Естествено, че подобно начало винаги носи рискове.

В първите кръгове на сезона Челси записа слаби резултати, но постепенно успя да вземе важни победи. Тимът все още се намира далеч от челниците във временното класиране. Въпреки това Поч спокойно утвърждава своята футболна философия, която се е доказала при предишния му престой в Лондон.

Възходът на Челси намира място и в коефициентите, предлагани от най-популярните български букита. Лидерът в хазартните услуги у нас дава възможност за получаване на бонус код ефбет, ако решите да заложите на вашите любими отбори от английското първенство.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари