Кой е най-младият милиардер в света

18 юли 2024, 13:54
euro
 Автор: AleksM
Прочетена:

Списание Forbes публикува класацията на най-богатите хора на планетата, както и на по-младите и произхода на богатството им.

Преди няколко месеца Forbes препубликува списъка на най-богатите хора в света, като Бернар Арно (изпълнителен директор на LVMH), Илон Мъск (Tesla и Twitter) и Джеф Безос (Amazon) са на върха. По този начин беше публикувана и класификацията на най-младите милиардери на планетата. Това е класация от двадесет и пет души, под 33 години.

Състоянието на двадесет и петте души, според Forbes, общо надхвърлят 100 милиарда долара. Някои от тях са предприемачи, а други са наследили състоянието си. Негативният момент е, че за първи път от петнадесет години, в класацията няма милиардери, под 30 години, които са се изградили сами.

Списъкът включва имена като родения в Хонконг Шунсаку Сагами. Той е преговарящ за сливания и придобивания, чиято компания, M&A Research Institute Holdings, използва AI за намиране на клиенти. Той е единственият от 25-те, който е предприемач и е натрупал състоянието си сам.

На колко години е най-младият милиардер в света, каква е нетната му стойност и какво прави?

Една от най- заможните млади личности е бразилката Ливия Фойгт, която благодарение на индустриалните машини има нетна стойност от 1,1 милиарда долара. Тя е с два месеца по-млада от дел Векио, което я прави най-младата милиардерка в света. На върха на класацията е Клементе дел Векио, италиански наследник на богатство. На деветнадесет години има нетна стойност от 4,7 милиарда долара.

В списъка е още и Еван Шпигел, чийто източник на богатство е Snapchat и има нетна стойност от 3,1 милиарда долара.

Германецът Кевин Дейвид Леман, който генерира богатство благодарение на аптеките, на неговото семейство, има нетно състояние от 3,3 милиарда долара.

А австриецът Марк Матешиц,  е с нетно състояние от 39,6 милиарда долара е най-богатият в списъка на двадесет и петте най-млади, благодарение на Red Bull.

Подобно на сестра си Дора, Ливия Фойгт притежава 3,1% от WEB, водещ производител на електродвигатели, трансформатори, генератори и други продукти. Тя е съоснована от нейния дядо, Вернер Рикардо Фойгт, заедно с партньорите Егон Жоао да Силва и Джералдо Вернингхаус, и от нея Ливия печели милиони дивиденти. Въпреки значителното си състояние, Ливия се фокусира върху образованието си и в момента учи психология в университет в Бразилия. Тя не заема никакви изпълнителни позиции или позиции в борда на WEG, но остава един от най-големите индивидуални акционери.

 

Източник :La Razon

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари