Ким Чен Ун обучава дъщеря си да го наследи като президент на Северна Корея

31 юли 2024, 11:08
kim chen un's daughter
 Автор: AleksM
Прочетена:

Националната разузнавателна служба на Южна Корея (NIS) смята, че дъщерята на Ким Чен-ун се подготвя да наследи баща си. На фона на опасенията за здравето на севернокорейския диктатор.

На пресконференция в понеделник Лее Сеонг-Клеун и Парк Сун-Лон, членове на управляващата Партия на народната сила (PPP), опозиционната Демократическа партия (DP) и членове на парламентарната комисия по разузнаването, казаха, че дъщерята на лидера на Северна Корея е силен кандидат за наследник, като се има предвид начина, по който държавната пропаганда очертава публичните й изяви.

NIS прави тази оценка въз основа на факта, че 60% от публичните изяви на непълнолетната, винаги придружавана от баща си, са свързани с военни дейности, а останалите са от икономическо естество.

На свой ред държавните медии я наричат с термина „хяндо“ („водач“ на корейски), дума, която преди е била използвана за назоваване на лидерите на режима или техните наследници. Все пак NIS смята, че не трябва да се изключва възможността друго от децата на Ким да наследи ръководството на страната. Смята се, че севернокорейският маршал и съпругата му Ри Сол Джу имат три деца, родени около 2010, 2013 и 2017 г. Към момента точната възраст и име на момичето, което се появи, в севернокорейските медии, за първи път през ноември 2022 г., не са известни. Мнозина смятат, че тя може да е бебето, което бившият американски баскетболист Денис Родман държеше в ръцете си, по време на едно от посещенията си в страната през 2013 г. Бившият спортист увери, че момичето се казва Джу-ае.

Много експерти се съмняват, че жена може някога да ръководи Северна Корея в бъдеще, като се има предвид силната патриархална култура на страната и възможността Ким и Ри да са имали синове.

 

Източник :La Razon

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари