Тийнейджър с брадва и нож намушка петима души, повлиян от видео игра

13 авг. 2024, 13:14
,
the video game PUBG
 Автор: AleksM
Прочетена:

Заподозреният е носел маска и бронежилетка, имитирайки облеклото, използвано във видеоиграта PUBG.

Тийнейджър, въоръжен с брадва и нож, предполагаемо повлиян от видеоигра, рани петима души в кафене, в турския град Ескишехир, на 230 километра западно от Анкара, преди да бъде задържан от полицията, съобщи вестник Hurriyet във вторник.

Нападението е извършено, след като заподозреният, идентифициран от местните медии като 18-годишния Арда К., се е екипирал с маска и бронежилетка, имитирайки облеклото, използвано във видеоиграта PUBG, в която играчите се бият в битка, в която последният оцелял печели.

Петимата ранени са откарани в болница, двама от тях са в тежко състояние, съобщава държавната Анадолска агенция. Облечен в бойно облекло, младежът е стоял и е чакал по спирките на трамваите в града, пътници, които да нападне. Полицай, който отивал към поста си, забелязал хаоса и успял да арестува заподозрения, след преследване.

Тийнейджърът, който няма криминално досие, сега е в ареста като част от съдебно разследване, започнато от Главната прокуратура на Ескишехир, потвърди турският министър на правосъдието Йълмаз Тунч. Според турския всекидневник Hurriyet младежът е предавал на живо атаката си чрез камера, прикрепена към шлема, който е носил и изображенията са се разпространили в социалните медии.

 

Източник :La Razon

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари