Съдът предупреди Гугъл да се готви за големи промени

15 авг. 2024, 19:03
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Американският съд предупреди Гугъл, да се подготви за големи промени в Плей Стор приложението за Андроид. Съдия Джеймс Донато каза по време на изслушване, че Гугъл ще трябва да предлага на потребителите възможност за избор да свалят приложения за устройствата си с Андроид от други платформи.

След като Гугъл загуби антитръст дело, заведено от компанията от Епик Геймс през миналия декември, се очакваше, че съдът ще разпореди промени.

„Когато имаш планина, построена чрез лоши практики, ще трябва да преместиш тази планина.“ казва съдията. В следващите седмици се очакват и подробностите във връзка с промените, които ще трябва да направи компанията.

Гугъл наскоро загуби подобно дело, само че заведено от Държавния департамент на САЩ във връзка с монопола на търсачката си и по него също се чака решение на съда.

Гугъл иска 12-16 месеца, за да направи промените, без това да се отрази негативно върху работата на смарт устройствата с Андроид, но според Епик Геймс, те могат да направят това в рамките на 3 месеца за около 1 милион долара.

„Гугъл ми казва, че ще отнеме еони за всичко това да се случи, но аз съм скептичен.“ казва съдия Донато. „ Не съм сигурен, че всичката тази умствена сила не може да реши проблемите за по-малко от 16 месеца.“

Не е ясно и колко време ще трае промяната. Епик Геймс иска тя а бъде валидна за 6 години, докато Гугъл смята, че 1 година стига.

Съдията каза, че няма да дава твърде подробни инструкции, въпреки предупреждението му.

„Целият смисъл е да си отгледаме градинка от конкурентни ап стор приложения.“ казва той.

Източник: Euronews

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари