Кенеди младши напусна надпреварата и подкрепи Тръмп

24 авг. 2024, 17:51
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Кенеди младши, син на сенатора Робърт Кенеди и племенник на президента Кенеди, който беше независим кандидат за президент, напусна надпреварата и обяви, че подкрепя Тръмп.

В реч, той обяви спирането на кампанията си, защото смята, че тя ще помогне на кандидатът на Демократите, Камала Харис в щатите, които се считат за ключови.

„Преди много месеци, обещах на американците, че ще се откажа от надпреварата, ако стана спойлер. Спойлер е някой, който ще промени резултата от изборите, но няма шансове да ги спечели. В сърцето си вече не вярвам, че имам реален път до електорална победа с неуморимата и систематична цензура и медиен контрол.“ казва Кенеди.

Решението на Кенеди младши да подкрепи Тръмп предизвиква семейни сътресения, имайки предвид тесните връзки на фамилията с Демократическата партия.

Петима членове на семейството излязоха с изявление, наричайки подкрепата за Тръмп „тъжен край на тъжна история“ и потвърдиха подкрепата си за Демократическата партия и нейният кандидат, настоящият вицепрезидент Камала Харис.

От Лас Вегас, където е във връзка с кампанията, Тръмп каза, че подкрепата на Кенеди младши е „голяма чест“.

„Искам да благодаря на Боби, това беше много мило. Това беше наистина много мило. Това е голямо. Той е страхотен човек, уважаван от всички.“ казва Тръмп.

Кенеди, както Тръмп, нееднократно обвини демократите, че „превръщат съдебната система в оръжие“ и го ползват срещу него.

Източник: Euronews

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари