Извънредно: Мъж се барикадира край Сандански, взе заложници

3 окт. 2023, 22:54
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Мъж се барикадира и взе две жени за заложници в село Вълково край Сандански. Заложническата драма започна в късния следобед във вторник. Сигналът е подаден малко преди 17.30 часа, съобщиха за TVPlus.bg oт полицията в Благоевград.

Заложническата драма беше излъчвана на живо в социалната мрежа Фейсбук от самият похитител – 41-годишният Цветан. Той не е познат на жителите на селото, тъй като живее в Северна България, в района на Лом.

В записа, който е с продължителност близо два часа мъжът разказва, че разполага с оръжие и боеприпаси, като детонатори, пушка и други. Заплашваше и че ще убие двете жени, а след това ще сложи край на живота си.

Двете жени, които мъжът държеше като заложници, са жената, с която той е имал връзка и нейната майка. Почти два часа след началото на заложническата криза по-възрастната жена се почувства зле и Цецо реши да я пусне, за да й се окаже спешна медицинска помощ.

А преди това прострелял бащата на възвлюбената си. Той е откаран в болницата в Сандански.

Служитеите на реда отцепиха района и блокираха улицата, на която бяха взети заложничките. Служители на МВР и Специализирания отряд за борба с тероризма близо четири часа убеждаваха мъжа да пусне жените. Заложническата криза завърши около 22 часа, като на мястото пристигна главният секретар на МВР Живко Коцев. Той обяви, че мъжът е задържан. А причината за извършеното тежко престъпление е ревност. Мъжът е дошъл в селото, за да убеди приятелката му да се върне при него.

Снимка: БНТ

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари