Смениха полицейските директори в Благоевград, Варна, Пловдив и Бургас

11 авг. 2023, 20:01
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Нови шефове на няколко областни дирекции на полицията. В Благоевград постът от Георги Кандев пое Даниел Димитров. Това стана със заповед от вътрешния министър Калин Стоянов,  с която освобождава от поста досегашния директор на дирекцията.

Вчера Кандев е бил помолен да напусне поста си, а днес до обяд е бил на работното си място.

Комисар Калоян Калоянов пък сам освободи поста си в ОД на МВР – Бургас. Той напуска и системата на МВР.

Калоянов обяви, че решението е лично негово и идва след вчерашната среща с министър Стоянов. По думите му по време на разговорите не се е казала и дума за резултатите на полицейската дирекция в морския град. Той обясни, че не е обиден от случващото се. Категоричен е, че успехите на ОД на МВР – Бургас са на служителите и са благодарение на денонощната им работа.

Калоянов се срещна с колегите си преди да напусне поста. Той оглавява последователно РПУ-тата в Сунгурларе и Карнобат. През 2014 година поема директорския пост в МВР – Бургас след дисциплинарното уволнение на тогавашния шеф Милен Димитров.

Калоян Калоянов последователно е директор на полицейските управления в Сунгурларе и Карнобат. През 2014 г. старши комисарят оглави полицията в Бургас след като тогавашният директор Милен Димитров беше уволнен дисциплинарно.

Пет години по-късно е уволнен от Младен Маринов и назначен в Зоналното управление на жандармерията. На следващата година се връща на поста в ОД на МВР – Бургас след напускането на комисар Радослав Сотиров.

А министърът на вътрешните работи Калин Стоянов категорично заяви, че в МВР няма политическа чистка и смяната на директорите на областните дирекции няма нищо общо с местните избори, които ще се проведат на 29 октомври.

Той заяви, че не е доволен от работата на сменените директори и се надява, че новите ще работят по-добре и ще надградят постигнатото от предшествениците си.

В Пловдив начело на полицията става Георги Чергов. Нов шеф има и полицията във Варна. Това е досегашния заместник-директор Андрей Ангелов. Освободен от поста е Атанас Михов. Той беше представен на служителите на дирекцията от главния секретар на МВР Живко Коцев.

Той също не приема обвиненията, че  тече политическа чистка в министерството. По думите му в случая става дума за възможността на Калин Стоянова сам да избира екипът, с който да работи и да постигне набелязаните цели пред вътрешното министерство.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари