Столичани гневни след поредната тежка катастрофа с жертви

8 май 2023, 22:01
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Столичани, живеещи на булевард „Сливница“ са гневни след поредната тежка катастрофа с две жертви. В понеделник привечер те блокираха основната пътна артерия на София в знак на протест в памет на младежите, които загинаха в тежкото произшествие тази нощ.

Протестиращите оставиха цветя и запалиха свещи на лобното място на 23-годишното момче и 24-годишното момиче, които бяха пометени от лек автомобил на пешеходната пътека на булеварда и улица „Русе“. По информация на МВР пътното произшествие е станало около 0.15 часа. Трупът на момичето е открит на мястото. В 0.23 часа пък сигналът е постъпил в Центъра за Спешна помощ. От там незабавно са изпратени две линейки.

Бдението започна със затваряне на пешеходната пътека, с което фактически беше блокиран и целия булевард. След това участниците в него отидоха до кръстовището с бул. „Константин Величков“, където е намерено и тялото на момчето.

Протестиращите поискаха спешни мерки за спирането на подобни трагедии. Живеещи в района разказват, че „Сливница“ се е превърнал в писта, през нощта се е карало със 100-150 километра в час. Преди време възрастна жена била пометена от кола на същото място. В момента тя е с тежки наранявания и се възстановява четвърти месец.

Хората споделят, че са притеснени за живота и здравето на децата си, както и на своя собствен.

Междувременно от прокуратурата обявиха, че са повдигнали обвинение на 18-годишния шофьор на возилото. По данни на държавното обвинение той се е движил с несъобразена скорост от улица „Мелник“ и не пропуснал младежите, които в този момент пресичали пешеходната пътека.

Той е зад решетките за три денонощия.

От СДВР обясниха, че полевите проби за алкохол и наркотици на младия шофьор са били отрицателни. Кръвни не са били взети на място, защото не било необходимо. По-късно стана ясно, че младежът сам е пожелал да даде кръв и го направил във ВМА. Резултатите от пробите ще са готови до няколко дни.

Готви се нов протест утре.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари