Три месеца след трагедия: Протестите за Ани и Явор продължават

23 юли 2023, 22:20
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Почти три месеца след трагедията на булевард „Сливница“ в столицата младата двойка Ани и Явор не е забравена. Това показа поредния протест, който се състоя на лобното им място.

Недоволните са категорични, че към този момент депутатите не са направили нужните законодателни промени, въпреки направените обещания в първите дни след катастрофата обещания за предприемане на спешни мерки за прекратяване на войната по пътищата.

Участник в акцията на недоволство обясни, че инициативата на съмишлениците му продължава, защото и катастрофите продължават да стават. И припомни за случая с пометен човек на пешеходна пътека в Плевен, който загина. Той пресметна също така и че през последните дни има около три смъртни случая вследствие на пътни инциденти.

Протестиращите са обнадеждени, че ще може да променят нещо и се борят именно за това. Виждат и постъпки в тази посока – изградените нови съоръжения по булеварда.

Тази вечер се стигна и до кратка конфротация между протестиращите и органите на реда, тъй като те нямаха разрешение на затворят пътната артерия. Но полицаите им дадоха възможност да го направят и те блокираха едното от пътните платна за кратко. А протестите продължават всеки ден.

Припомняме, че трагедията стана на 8 май малко след полунощ. 24-годишната Ани и 22-годишният Явор са пресичали булеварда на пешеходната пътека при кръстовището с улица „Русе“, когато били пометени от кола, управлявана от 18-годишен неопитен шофьор. Тялото на момичето е намерено на мястото на инцидента, а това на момчето е влачено 300 метра – открито е на кръстовището между булевардите „Сливница“ и „Константин Величков“. От тогава до сега протестите не са спирали.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари