Закопчаха тийнейджъри за боеве с кучета

28 апр. 2023, 22:03
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Две момчета на 16-годишна възраст са арестувани за боеве с кучета в Белица. Кадри от битките са били качвани в социалните мрежи от самите тях. Видеата са заснемани от организаторите. Част от тях са меко казано брутални. На тях се вижда как кучета разкъсват беззащитни животни. В едно от видеата момче убива четириного след като го удря в дърво.

Полицията реагира след сигнали от няколко институции. Освен двамата младежи в ареста е попаднал и 34-годишен мъж от ромската махала. Старши експертът в Общинската администрация Адил Иброшев обясни, че тепърва ще се прави проверка дали кучетата са регистирани. По думите му боевете са правени в гората над ромския квартал.

16-годишните младежи са освободени, тъй като не са навършили пълнолетие. Третият задържан разказа, че него също го има на видео, обаче той не е организирал боя, който е заснет на него. Неговото куче се сдърпало с тези на другите двама арестанти в парка.

Според първоначалните данни идеята е била на един от тийнейджърите. Той редовно пускал кадри от подобни случки в социалните мрежи. Жителите на квартала твърдят, че до този момент има поне пет починали кучета, вследствие на такива битки. Не е ясно дали те имат стопани или са бездомни. По случая работи и прокуратурата.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари