Нов кошмар! 19-годишен уби мъж на пешеходна пътека

15 юли 2023, 22:15
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:
Нова трагедия на пътя. Млад водач уби мъж при катастрофа в Пловдив. Инцидентът е станал на булевард „Христо Ботев“ в Града под тепетата около 19.10 часа в събота.
Починалият е пресичал на пешеходна пътека, когато е пометен от лека кола „Мазда“. Зад волана на возилото е бил 19-годишен младеж.
На мястото е изпратена линейка, която да транспортира възрастния мъж до болница, но той издъхнал по пътя, информираха от пловдивската полиция. Направени са тестове за наркотици и алкохол на водача, които дали отрицателни резултати.
Виновникът за произшествието е задържан за едно денонощие.
А по-рано през деня стотици пловдивчани се събраха на протест на „Брезовско шосе“, където преди няколко дни на пешеходна пътека загина 13-годишно момиченце. Те организираха подписка, в която се включиха над 600 души. Те искат институциите да са по-ангажирани към предотвратяването на пътни инциденти и по-голяма отговорност от страна на шофьорите. Искат също така осветление на пешеходните пътеки и през нощта. Друго тяхно желание е да се отдели автомобилния трафик от пешеходния посредством пасарелки.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари