Украйна праща над 140 дрона по руски цели

10 сеп. 2024, 18:16
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Над 140 украинки дрона се прицелват в обекти на територията на Русия, включително в района на Москва и околностите. Има поне един загинал, ранени са осем, а това е една от най-големите атаки над руска територия от началото на войната насам.

Загинала е една жена, в околностите на Москва, където два дрона причиняват пожар в близост до жилищен комплекс, а общо 5 жилищни сгради са евакуирани поради падащи отломки.

Заради атаките са затворени временно три летища край Москва – Внуково, Домодедово и Жуковски, като 48 полета е трябвало да кацнат на други летища. Летище Жуковски остава затворено до следобед поради отломки, които трябва да се разчистят.

Това е втората масирана украинска атака над Русия през този месец. На 1 септември, руската армия казва, че прихваща 158 украински дрона над няколко района. Русия атакува Украйна с ракети, управляеми ракети и дронове, като според ООН загиналите цивилни са над 10 хиляди.

Украйна инвестира в собственото производство на дронове, като разширява обхвата им, както и способностите им да носят товар и ги ползва все по-често срещу цели в Русия.

В Москва, отломки от дронове падат над частен имот в покрайнините на града, като няма ранени. Според кмета на града, Сергей Собянин, поне десет дрона, насочени към Москва са били свалени от противовъздушната отбрана.

Според Министерството на отбраната на страната, са прихванати и унищожени 144 дрона над 9 района. Няма коментар от Украйна във връзка с атаката.

Източник: AP News

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари