Арестуваните след боя в „Люлин“ застават пред съда

26 юни 2023, 8:03
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Три дни след масовия бой в квартал „Люлин“ в столицата – тримата арестувани влизат в съда. С две обвинения – за умишлено причиняване на пътно произшествие с ранен и за нанасяне на тежка телесна повреда, е шофьорът на джипа, който блъсна колата на двамата братя Михаил Бериша и Александър.

В тежко състояние остава Александър. Той е настанен в „Пирогов“. Лекарите се борят да спасят крака му, който е с изключително тежка травма. Другите двама бяха настанени във ВМА и УМБАЛ „Света Анна“, но по-късно освободени.

Вече има назначени две експертизи – автотехническа и съдебно-медицинска. Прокуратурата следи състоянието на пострадалите и може да промени искането си относно мярката за неотклонение.

Кървавият екшън се разигра в петък вечерта на улица „Проф. Александър Станишев“. Обвиняемият е нападнал двамата братя, защото приятелката му е хвърлила око на единия от двамата. След това ударил нарочно няколко пъти колата им и прегазил Александър. Другият пострадал е намушкан с нож в главата.

Заради екшъна през цялата нощ срещу събота улица „Проф. Александър Станишев“ остана затворена. Не преминаваха автобусите с номера 82 и 111, както и тролей 6.

Междувременно стана ясно, че единият от пострадалите е бил кандидат за „Мистър София“ през 2020 година. Около него се разрази скандал, след като обвини организатора на конкурса, че го канил в дома му.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари