Бойко Борисов: Ако имаме бюджет и програма, ще се разберем и за физически лица

28 апр. 2023, 10:42
,
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов коментира пред журналисти темата за сформирането на кабинет. Той обяви, че ако Асен Василев и Крил Петков вземат участие в правителството, то от ГЕРБ ще предложат познати лица, като Томислав Дончев да се присъединят към него.

Борисов споделя, че е имал съмнения, че от коалицията ПП-ДБ са били наясно, че към този момент точно той е най-подготвен за министър-председател, но въпреки това самият той се е отдръпнал, за да може да се даде шанс за сформирането на правителство. Именно поради тази причина Борисов е на мнение, че Василев и Петков трябва да направят същия компромис, за да се създаде един експертен кабинет.

Според лидера на ГЕРБ е важно да се изчистят всички излишни емоции, ако има наличен бюджет и програма и добави, че партията му ще проведе разговор с всички парламентарни групи в 49-ото НС, но бе повече от категоричен, че няма да има коалиция с нито една от тях.

До края на днешния ден ще има готова програма, която ще бъде съгласувана с ПП-ДБ, от която ще стане ясни какви точно разходи и приходи ще се залагат.

По-рано Николай Денков от ПП-ДБ направи коментар в ефира на bTV, че без политически фигури едно експертно правителство не би било подходящо, защото в този случай няма кой да носи последствия за действията си. Той потвърди, че разговорите с членовете на ГЕРБ все още не са приключили и има актуални теми и въпроси, които трябва да бъдат обсъдени.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари