Борисов: До края на годината конституционната реформа ще бъде факт

20 юли 2023, 10:21
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

До края на годината конституционната реформа да бъде факт. Такъв план са направили от ГЕРБ, съобщи председателят на формацията Бойко Борисов.

По думите му до 31 декември трябва да има избор на нов главен прокурор, както и да са избрани висшите съдебни съвети в различните колегии.

Категоричен е, че проектът за нов основен закон на държавата трябва да е одобрен от конституционно мнозинство, за да бъде показан пред народа.

Борисов коментира, че това ще доведе до щети върху партиите, но няма друг добър вариант. Другата възможност била „Възраждане“ да е първа политическа сила, но партията на Костадин Костадинов нямало с кого да работи и ще бъде в изолация.

Лидерът на ГЕРБ отправи и критики към личността на новоназначения заместник-министър на икономиката Ивайло Шотев. Причината – баща му е бил свързан с Държавна сигурност. И категорично опроверга изявлението на държавния глава Румен Радев, че първият кабинет „Борисов“ е дал на концесия пристанище „Росенец“ на петролния гигант „Лукойл“.

Борисов припомни, че президентът трябва да има обединяваща роля за обществото. Вместо това обаче Радев вече почти не успявал да скрие разочарованието си от факта, че страната има редовен кабинет.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари