Денонощна полицейска охрана в Цалапица

10 авг. 2023, 21:30
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Денонощна полицейска охрана ще има в пловдивското село Цалапица. По този начин трябва да се осигури спокойствието на местните.

Решението е взето след срещата на жителите на Цалапица с ръководството на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Тя беше инициирана след избухването на общественото недоволство след убийството на Димитър Малинова.

През деня за реда в селото ще следи жандармерията, а през нощта охраната се поема от Специализираните полицейски сили, обясни изпълняващият длъжността директор на ОД на МВР Радослав Начев.

Още в понеделник районният полицейски инспектор, отговарящ за Цалапица, ще присъства в селото и ще приема сигнали за престъпления. Има искане от местните власти за поставяне на още охранителни камери. Искат и засилване на контролните дейности за нарушителите на пътя. Според местните шофьори на камиони не спазват правилата за преминаване на зелена светлина при единствения светофар в селото. Комисар Начев увери, че ще бъдат взети мерки и срещу това.

На фона на множеството въпроси на местните жители, които са свързани с убийството на Димитър и последвалите събития след това – бяството на убиеца Рангел и участието на двамата близнаци в случая, комисар Начев обсни, че подробности не могат да бъдат дадени заради течащото досъдебно производство.

В районното управление в Стамболийски тече проверка, която не е само по този случай. Ще се установява какви сигнали са получавани, дали са обработвани адекватно и навременно и имало ли е прикриване на такива.

А в четвъртък през деня близки и приятели на убитото момче организираха протест пред Съдебната палата, който после се премести и пред прокуратурата. На среща с окръжния прокурор Ваня Христева беше и майката на Димитър Атанаска Бакалова. От държавното обвинение са я уверили, че работата по издирването на обвияемия Рангел Бизюрев и разследването на сллучая е много интензивна.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари