Димитър убил Анита и я изхвърлил в контейнер, правил опити за самоубийство

30 апр. 2023, 11:00
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Арестуваният за убийството на съпругата си в Перник Димитър Димитров я умъртвил и изхвърлил тялото й в контейнер. Това сочат данните от разследването.

На брифинг говорителят на Окръжната прокуратура обяви, че мъжът е правил няколко пъти опит за убийство през последните две години. Той е притежавал газов пистолет.

Директорът на ОД на МВР – Перник комисар Павел Млеканов обясни, че отишлите на мястото служители на реда установили, че е извършено тежко криминално деяние веднага след като пристигнали в апартамента на улица „Юрий Гагарин“ в миньорския град. Сигналът за убийството е подаден от едно от децата на семейството в 4.30 часа сутринта в събота. Димитър и Анита имат двама тийнейджъри, които в момента на зловещото престъпление били при баба си.

41-годишният мъж първо разказал на баща си какво се е случило. След като направило опит да разговаря с Димитър, едно от децата позвънило на телефон 112.

Веднага след като е било докладвано за тежкото престъпление в полицията в Перник са сформирани екипи, които да работят по случая. Районът около жилището е бил отцепен и информацията за престъплението е била подадена към Окръжна прокуратура. Шефът на местната дирекция обясни, че по първоначалните данни веднага са установили, че в криминалното деяние има умисъл. Не е ясно дали то е извършено в състояние на афект. Знае се обаче, че съпрузите имали множество конфликти и спорове за пари. Мъжът употребявал алкохол и страдал от патологична ревност. Това са и версиите, по които служителите на реда работят.

Доказано е, че не са един и два случаите, в които Димитър Димитров упражнявал домашно насилие след употреба на алкохол. Последният регистриран конфликт е бил през декември миналата година. Тогава съпругата му живяла известно време с родителите си, но преди около два месеца отново се върнала при него. Получила е и закрила, а съдът забранил на мъжа й да я доближава на по-малко от 50 метра за период от 10 месеца.

След като му е повдигнато обвинение съпругът се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Полицаите са осигурили психолог,  който да работи с децата на семейството. На мястото на убийството са намерени множество веществени доказателства. Очакват се резултатите от аутопсията. От нея ще стане ясно как точно е настъпила смъртта на Анита. Ако Димитър бъде признат за виновен той ще лежи в затвора за срок от десет до двайсет години.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари