До 20 години затвор грозят мъжа, убил 15-годишното момче в София

3 сеп. 2023, 21:49
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

37-годишният Петър Тодоров, който помете и уби 15-годишно момче на пешеходна пътека в София, вече е с повдигнато обвинение. Той е седнал зад волана с два промила алкохол, а в колата му са се возили жена и малко дете.

Обвинението е за извършване на престъпление при евентуален умисъл. Заместник градският прокурор на София Иво Илиев поясни, че квалификацията на случилото се е по аналогия на трагичния инцидента с Милен Цветков от 19 април 2020 година. Наблюдаващият прокурор е преценил, че случаят е с висока обществена опасност и в съотстветствие е решимостта на прокуратурата и на МВР да се борят с тежките криминални деяния и е оставил мъжа в ареста за 72 часа.

След това ще се иска постоянното му оставане зад решетките. Най-вероятно това ще стане във вторник. По първоначална информация Петър Тодоров е карал колата си с много висока скорост – около 80 км/ч. Полицаите не са установили спирачен път на мястото на инцидента. Прокурор Иво Илиев уточни, че в района кръстовищата са едно до друго и има много заведение, което не предполага там да се развива висока скорост.

Обвинителят обясни, че мъжът не е направил нищо за да предотврати евентуален пътен инцидент и е разчитал на шанса и случайността. Илиев поясни, че задържаният го грози затвор от 10 до 20 години. Ако бъде признат за виновен той ще остане без право да управлява автомобил до края на живота си.

37-годишният мъж е бил зад волана на автомобил, който не е нито негова, нито собственост на жената, която е била с него. Тестовете за наркотици не са показали наличие на опиати в кръвта му.

Според информацията на директора на СДВР Любомир Николов Тодор шофирал около 400-500 метра преди катастрофата. Той не се е опитвал да бяга, а се върнал на мястото. Мъжът има няколко провинения на пътя. През 2005 година отново е карал след употреба на алкохол. През 2020 година е глобен със 100 лева за шофиране с превишена скорост.

Намерени са множество свидетели на инцидента. Назначени са експертизи. А по-късно през деня граждани се събраха на бдение в памет на загиналото на пешеходна пътека дете. Те седнаха на асфалта и окичиха с цветя мястото, на което момчето губи изживота си.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари