Протест пред МВР след убийството на 15-годишно дете на пешеходна пътека в София

4 сеп. 2023, 20:28
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Вълна от недоволство след смъртта на 15-годишното момче, което беше убито от пиян шофьор на кръстовището на столичните улици „Ген. Гурко“ и „Цар Иван Шишман“. Близки, приятели и познати се събраха пред сградата на МВР, която се намира на метри от мястото на трагедията.

Протестиращите искат непрестанни проверки за наркотици и алкохол на шофьорите. Настояват още за поставяне на легнали полицаи и камери на всички ключови пътни артерии. Искат и осигуряване на нощен градски транспорт. По-строг контрол и незабавно решаване на проблема с водачите, които употребяват алкохол и наркотици поискаха стотици.

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Най-напред пред МВР дойдоха момчета и момичета на възрастта на починалото дете.

На мястото дойдоха представители на „Пътна полиция“, които се срещнаха с участниците в акцията, за да чуят исканията им да преценят дали вътрешното министерство може да отговори на очакванията им. След това протестиращите тръгнаха на мълчаливо шествие до мястото, където живота си загуби 15-годишното момче – кръстовището на улиците „Гурко“ и „Шишман“.

37-годишният шофьор вече е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл. Оказа се, че той е шофирал автомобила си с два промила алкохол в кръвта. Заедно с него са пътували жена и детето й. Очаква се съдът да гледа мярката му за неотклонение.

Снимка: БНР

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари