Хеликоптер едва не отряза главите на плажуващи

2 юли 2023, 10:19
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Хеликоптер прелетя опасно близо до плажуващи на къмпинг „Градина“ край Созопол. По информация на свидетели летателния апарат кръжал около 15 минути над главите на почиващите. Ниската височина уплашила хората, а от машината полетяли хартии с лика на лидера на социалистическа България Тодор Живков. Полетът е бил извършен около 5.20 часа сутринта в събота.

След подадения сигнал е разпоредена проверка на случката от транспортния министър Георги Гвоздейков. По негово мнение случката е недопустима.

Очевидец разказа, че машината е кръжала между 10 и 15 минути на опасно ниска височина, а след това е изчезнал. А падналите от хеликоптера хартии отишли в морето.

Туристи са на мнение, че човекът, който е бил инициатор на полета, трябва да събере материалите, които са попаднали в морските води. Те са категорични, че трябва да има и незабавна реакция от компетентните органи.

Освен това има данни, че имало опасно поведение и на хората, които са били в хеликоптера, които са висели от вратите му. Проверка ще установи дали има нарушения и ако такива бъдат открити може да се пристъпи към отнемане на лицензи – този на оператора, чиято собственост е машината и този на пилота.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари