Извънземните мумии от Перу се оказаха хартиени кукли

14 ян. 2024, 13:23
,
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

 

През миналата година, митническите власти на Перу иззеха две кутии, в които имаше 60 сантиметрови, приличащи на мумии артефакти, които бяха обвени за извънземни същества и предизвикаха сензация и смях по света. Макар че още тогава експерти, антрополози и криминалисти потвърдиха, че не става дума за извънземни, сега прокуратурата на Перу излезе с официална позиция.

Заключението след направената експертиза от перуански криминалисти доказва, че двете фигури, представени като „мумии с извънземен произход“ са наскоро изработени от хартия и метал кукли, покрити със смес от кости на животни и съвременно синтетично лепило.

„Заключението е просто: това са кукли, направени с кости от животни от тази планета, със съвременни синтетични лепила, следователно не са от пред испански времена.“ казва Флавио Естрада, водещия експерт по случая.

Прокуратурата още не е установила получателя на куклите, но той вероятно е мексикански гражданин, тъй като куклите са пратени от Перу към Мексико, когато са иззети от властите.

Мексиканският журналист Хосе Хаим Мусан и някои мексикански политици се превърнаха в обект на международни подигравки, след като през септември се явиха пред конгреса на страната и представиха двете „мумии“ открити в Перу, с твърдения, че това са „нечовешки същества, които не са част от земната еволюция.“

Подобно твърдение е представяно и през 2017 г. а в доклада от тогава се казва:

„Това не са останки на извънземни.“

Експерти разказаха, че са намерили кости от кучета и птици в покритието на куклите, а след рентгенография на ръката, тя се оказва „лошо конструирана“ ръка, създадена от човешки кости.

Източник: AP News

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари