Известен критик на Кремъл беше осъден на 25 години затвор

17 апр. 2023, 16:50
,
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Владимир Кара-Мурза, който е популярен критик на Кремъл, получи присъда от 25 години „лишаване от свобода“. Информацията предадоха местни агенции и медии. Наказанието беше наложено поради държавна измяна, както и за още няколко провинения.

Кара-Мурза е на 41 години и има три деца. Той е политик, който има както британско, така и руско гражданство. От дълго време той правеше публични изказвания, насочени срещи руския президент Владимир Путин и подтикваше властите за налагането на определени санкции срещу Русия и руснаци, нарушавали някои права на човека.

Прокуратурата в Москва поиска обвиняемият да лежи в затвора 15 години заради факта, че той си е позволил да урони престижа и името на руската армия. Малко преди да се състои неговият арест, Кара-Мурза обяви публично, че Русия в момента се контролира от убийци и допълни, че Москва продължава да атакува цивилни украински райони.

Опозиционерът направи сравнение между заведеното дело срещу него със съдебните дела, състояли се по времето на Сталин. В допълнение той не пожела от органите на реда да бъде помилван и гордо заяви, че се чувства горд от своите дела и въпреки оказания натиск той ще продължи да застава зад думите си.

По-рано през деня произнесоха присъдата на Владимир Кара-Мурза, след което той сподели, че Русия в крайна сметка ще се освободи.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари