Мета обяви плановете си за иновативен ИИ

21 ян. 2024, 12:33
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Мета обяви, че цели да създаде ИИ, който да решава проблемите като човек и да няма нужда от управление. Марк Зукърбърк разказа за плановете на компанията във видео и те включват големи езикови модели, каквито вече се ползват, но с подобрения.

Мета вече разработва общи ИИ, но дългосрочната визия на компанията е да „създаде общ ИИ с отворен код който да бъде достъпен за всички и да носи полза на всеки.“ Казва Зукърбърг.

„Ясно е, че следващото поколение услуги изисква да се създаде общ изкуствен интелект, да се а създадат най-добрите ИИ асистенти за артисти, за бизнеси и други.“ Казва още той.

Моделът с отворен код ще позволява свободно използване на кода, което значи, че всеки ще може сам да си създава собствени чатботове според нуждите. Достъпността на технологията обаче означава и, че тя може да бъде използвана с користни цели – например създаване и разпространение на дезинформация.

Спекулира се, че новият проект на Мета ще бъде пуснат на пазара през тази година, но Зукърбърг не казва кога ще се случи това. Според думите му, компанията работи върху създаване на сериозен изчислителен център, както и по очертаването на пътя, който трябва да се измине, за да се постигнат тези цели. Колаборацията между екипи в компанията, които се занимават с ИИ разработки вече започва да дава добри резултати, смята Зукърбърг.

Източник: Euronews

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари