МВР: По време на изборния ден ще има щателни претърсвания

1 апр. 2023, 14:01
,
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

МВР увери, че изборният ден утре ще протече напълно спокойно и без проблеми, тъй като всички обекти, в които ще се гласува, ще бъдат обезопасени по най-добрия и сигурен начин. Всяка една секция ще бъде наблюдавана внимателно.

Униформените ще проверяват избиратели, които имат обемен и подозрителен багаж. Коментарът беше направен от Петър Тодоров, главен секретар на МВР в ефира на bTV по-рано днес.

Той обяви, че ще има засилена охрана и полицейско присъствие и ще се извършва контрол на всички хора, които влизат и излизат от сградите. При получаване на сигнал, органите на реда ще се заемат незабавно, за да се провери дали става въпрос за фалшива тревога или заплахата е реална. Изборният ден може да бъде прекратен при намерена бомба в някоя от сградите.

Вчера беше установено, че седемнадесетгодишен ученик е пуснал част от имейлите за поставени взривни устройства. Той беше арестуван и разпитан. Стана ясно, че с него е имало още няколко негови съученици, а причината за действията му е нежелание за присъствие в училище. Тодоров допълни, че заплашителните имейли от последните три дни са дело на ученика. На 27 март една от водещите теории за получените заплахи беше хибридна хакерска атака, идваща от страна, която се намира извън Европейския съюз.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари