Поставят полицейски патрул в близост до всяко учебно заведение в Сърбия

8 май 2023, 11:42
 Автор: Ивета Попова
Прочетена:

Поставят полицейски патрул край всяко учебно заведение в Сърбия, считано от днес. Предпазната мярка се налага, тъй като две масови стрелби разтърсиха страната през изминалите дни, при които седемнадесет души изгубиха живота си и още много други бяха ранени. Припомняме, че на 3.05.23 г. ученик на 13-годишна възраст откри стрелба и уби девет души в училището си. На другия ден мъж на 21-годишна възраст стреля в няколко села, които се намират около Белград и отново уби осем души.

Властите обявиха, че е необходимо да се осигури спокойствието на учениците. 140 полицейски служители ще бъдат ангажирани да следят за безопасността около училищата. Държавният глава Александър Вучич заяви снощи, че броят на оръжията в Сърбия ще се намали поне до 90%, за да се предотвратяват подобни инциденти в бъдеще. От своя страна правителството ще се заеме с по-строги санкции и наказания за всички нарушители.

Местните жители имат на разположение един месец, през който ще могат да предадат оръжията си на органите на реда. Вучич споделя, че се чувства по-спокоен от факта, че до всяко училище ще има полицейски служители.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари