Разби се самолет, участвал в гасенето на пожар в Гърция

25 юли 2023, 23:46
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Разбил се е един от самолетите, които участват в гасенето на пожара на остров Евбея в Гърция. Трагедията е станала докато машината е облетяла едно от огнищата и е паднала в нея. Загинали са двамата пилоти.

Заради трагичния инцидент депутатите прекъснаха заседанието на парламента. Те бяха информирани за случилото се от министър-председателя Кириакос Мицотакис, а след това изказаха съболезнования на семействата и близките на жертвите.

Експертите разпостраниха и първи тези за инцидента. Според тях самолетът е летял много близо до огъня. Пилотите са направили опит да вдигнат машината на по-голяма височина, но вместо това последвал удар в дърво и тя паднала в пропастта.

Загиналите са гръцки граждани. Те са имали солиден опит при бедствена обстановка и са участвали в множество спасителни акции. Издъхнали са на място веднага след падането на машината.

Народните представители и правителството поддържат постоянна връзка с местните власти и получават постоянно информация за обстановката във всички райони на страната, където бушуват пожари. Най-сериозно е положението на островите Родос и Корфу. Заради огнените стихии, които обхванаха острова хиляди чуждестранни туристи се качиха на фериботи и самолети и прекратиха почивката си. Други пък чакат да се освободят места, за да си тръгнат.

Евакуация тече и на двата острова. По данни на пожарникарите постояннп пламват нови огнища, а за разпространението им спомага и силния вятър.

Докато чакат да бъдат евакуирани отишлите на почивка на Корфу отиват на местата,  на които няма пожари. Голяма част от тях обаче искат да напуснат страната възможно най-бързо. А в интернет истинска сензация предизвикаха кадри, на които се вижда как огнеборци от Румъния помагат на спасени от пожара зайчета.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари