С нови обвинения ще се сдобие нападателя на Дебора от Стара Загора

21 авг. 2023, 18:49
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Мъжът, който наряза с макетно ножче и подстрига 18-годишната Дебора от Стара Загора, ще се сдобие с нови обвинения. Това стана ясно от изявление на прокуратурата в града. От там допълниха, че са обединили двете досъдебни производства и разследванията срещу Георги Георгиев.

След направената петорна съдебно-медицинска и техническа експертизи и анализ на наличните в прокуратурата доказателства след разпити на пострадалата и свидетели, е налице възможност Георгиев да бъде обвинен в нови три престъпления.

Държавното обвинение е категорично, че те са извършени по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Дебора е получила двустепенна средна телесна повреда. Има мозъчен оток, черепно-мозъчна травма и мозъчна контузия. Това е довело до временна опасност за живота и разстройство на здравето. Порезните рани пък довели до обезобразяване на различни части от тялото на ученичката, както и лицето й.

Третото ново обвинение срещу 26-годишния мъж е, че принудително остригал косата на тийнейджърката. Новите обвинения ще бъдат повдигнати в присъствието на адвокатите Георги Георгиев лично от наблюдаващите обвинители.. В момента на него му е наложена мярка „задържане под стража“.

Анализирана е цялата документация, съобщи Десислава Калайджиева, наблюдаващ прокурор. Тя допълни, че обвиняемият ще бъде разпитат отново и ще отговаря за три умишлени престъпления.

По първото от тях – закана за убийство, Георги може да получи 6 години затвор. За принуда законът отново предвижда шест години лишаване от свобода, а за двустепенна средна телесна повреда – от 2 до 10 години затвор.

Адвокатът на Георги Петко Кънев пък обясни, че е подадено искане мястото, където да бъде гледано делото. Защитата иска това да се случи в друг съдебен район. Като причина той изтъкна, че прокурорите в Стара Загора ги е страх да се заемат със случая, тъй като всеки, който изрази различно мнение бива или отстраняван, или му се образуват досъдебни производства, или има искания за оставката му.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари