Семерджиев джиткал с книжка, извадена на цветен принтер

4 май 2023, 23:00
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Шофьорската книжка на Георги Семерджиев, за която се твърдеше, че е издадена в чужбина, е била извадена на цветен принтер и била от обикновена хартия. Това сочат данните, оповестени от магистратите от Софийския градски съд в мотивите за решението.

Фалшивият документ е бил и без защитни знаци. 36-годишният бивш футболист отговаря за пет обвинения пред Темида. Най-тежкото престъпление е катастрофата на столичния булевард „Черни връх“ при която загинаха две млади момичета. Тя се случи на 6 юли 2022 година. За нея той получи 20 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Освен това той е осъден да плати и 700 000 лева кръвнина на едно от загиналите момичета – Хариет Стефанович.

В мотивите си за присъдата магистратите посочват и друго престъпление, извършено от Георги Семерджиев близо месец преди трагедията при столичния хотел Хемус“.

На 10 юни униформени го спрели с джипа му и го тествали за наркотици и алкохол. Оказало се, че той е управлявал возилото под въздействие на амфетамин и метамфетамин. Ченгетата го уведомили, че ще трябва да го арестуват, но той искал да се измъкне и избухнал в агресия. Започнал да ги плаши с началнците им. Дори извадил телефона и заявил, че ще се обади на един от тях на момента.

Предложил даже подкуп на униформените. Помолил ги да си свали часовника и гривните и да ги остави в колата. Вместо това той я подкарал с мръсна газ, зарязвайки спътницата си.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари