Скандал! Дете зад волана на дипломатически автомобил в София

27 юни 2023, 8:06
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Поредна недопустима ситуация в София. Дете подкара дипломатически автомобил, а в колата е и баща му. Опасната ситуация се разиграла в понеделник следобед. На видео, разпространено в социалните мрежи се вижда как возилото преминава на червено през три от най-оживените кръстовища в столицата.

Свидетел на случката е подал сигнал на телефон 112.

Мъжът, който е бил в колата е с дипломатически статут. Заявил пред органите на реда, че се почувствал застрашен и решил да сгази правилата. В столичната полиция е направена преписка за случая, съобщиха от МВР.

Авторът на клипа Нейко Димитров обясни, че по никакъв начин не е създадена опасност за пътуващите в дипломатическия автомобил и никой не го е преследвал. Димитров е държал постоянна връзка с номера за спешни случаи. Според него на предната седалка е имало дете на около 5 години.

Когато дипломатическата кола е създала опасност на пътя очевидецът слязъл от колата и опитал да я спре до пристигането на полицията. Водачът му обаче пробвал да го блъсне.

След това се оказало, че дипломатът е подал сигнал срещу Димитров, за което били изпратени и патрулки.

Според пътния експерт Диана Русинова ще е много трудно шофьорът на дипломатическия автомобил да бъде глобен, въпреки че е нарушил много от правилата в държавата. Тя е категорична, че той трябва да бъде отзован или най-малкото да се извини.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари