След скандал: Вежди Рашидов подаде оставки от Комисията по култура и ИК на ГЕРБ

7 авг. 2023, 23:04
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Две оставки след скандал по врме на почивка от пленарно заседание в парламента днес. Вежди Рашидов вече не е председател на Комисията по култура и медии в парламента. Той сам се отказа от поста, след като това беше поискано от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Членовете й се събраха след края на заседанието на депутатите.

Минути след поисканата оставка Вежди Рашидов информира, че е подал оставка като председател на Комисията по култура и медии и се отказва от мястото си в Изпълнителната комисия на коалицията.

Той още веднъж поднесе извинения към обществеността и жертвите на домашно насилие.

Колегите на Вежди Рашидов от ГЕРБ се разграничиха от думите му. Те са категорични, че подобни разсъждения и език са недопустими за депутат – особено в обстановка и момент като този, в който държавата се тресе от станалите известни през последните седмици брутални случаи на насилие.

Депутатите определиха думите на Рашидов като неприемливи и бездушни. И посочиха, че те трябва да проявяват и съобразителност, както и да са чувствителни към теми, които вълнуват силно обществото.

Неприличните реплики вече бившият председател на Комисията по култура и медии употреби по време на разговор с Росица Кирова и Никола Минчев, заместник-шефовете на Народното събрание.

Той използва нецензурна дума за жените, които са станали жертви на насилие преди дълги години, но тогава не са сигнализирали, а го правят едва сега.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари