Дебора от Стара Загора с първи думи след жестокото нападение

7 авг. 2023, 22:40
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

18-годишната Дебора от Стара Загора с първи думи след жестокото нападение над нея. Ученичката качи видео с послание в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Късно в понеделник вечерта тя написа, че подкрепата на хората ще остане завинаги в сърцето й, а белезите еще избледнеят и косата й ще порасне.

Както вече писахме, Дебора стана жертва на 26-годишния Георги Николаев, който я наряза с макетно ножче, после подстрига косата й. Садистичното нападение е извършено в края на юни тази година, но за него стана ясно едва преди около две седмици, когато за него беше разказано от нейните близки. Оказа се, че тогава Георги е задържан, но после пуснат на свобода от Окръжния съд в Стара Загора.

След това той получи няколко нови обвинения, сред които за заплаха за убийство и пак беше арестуван, докато се опитва да напусне града.

Случката предизвика редица протести. Включиха се български граждани в над 40 града, които искат справедливи наказания за подобен тип прояви. А това наложи Народното събрание да има извънредно заседание, в което депутатите приеха промени в Закона за домашното насилие и Наказателния кодекс с по-тежни наказания за насилниците.

А акциите на недоволство в цялата страна продължават.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари