Уволнения след случая с нарязаното момиче от Стара Загора

29 юли 2023, 22:38
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Случаят с нарязаното момиче с макетно ножче предизвика широк отзвук в социалните мрежи и в политическите среди.

Един коментар на млад мъж във Фейсбук обаче взриви обществото и стана причина за неговото временно отстраняване от работа. Става въпрос за 26-годишният Виктор Костов, който работи в рудник на „Мини Марица – изток“.

В него той изразява подкрепа за действията бна Георги Николаев – мъжът, който извърши садистичното нападение, като казва, че по този начин той е показал кой е силния пол. А също така заплаши, че всеки, който му пише в социалната мрежа, ще бъде убит.

Няколко часа по-късно от ръководството на „Мини Марица – изток“ обявиха, че със заповед на шефа на рудник „Трояново – север“ мъжът е временно отстранен от работа, докато тече изясняването на случая. От там са категорични, че се разграничават от позициите на своя служител.

Своя лична позиция отправи и изпълнителния директор на дружеството  Илза Чинкова. Тя остро осъди позицията на Виктор и заяви, че се разграничава от него. Също така заяви, че той е сложил черно петно над хилядите почтени служители на дружеството.  Чинкова е категорична, че само един шев на човешко същество, причинен от хора като Георги, е недопустим.

А по-рано от нощното заведение, в което Николаев работи също съобщиха, че са го освободили от работа. От там заявиха, че очакват адекватно наказание за извършителя на грозното деяние.

Междувременно стана ясно, че Виктор Костов е задържан днес около 13.30 часа, след като оправил заплахи срещу 40-годишна жена от профила си в социалните мрежи, съобщиха от МВР.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари