Ускоряват разследването за обезобразеното с макетно ножче момиче

29 юли 2023, 23:36
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Разследването на случая с обезобразеното момиче с макетно ножче се ускорява. Това съобиха от Районната прокуратура в Стара Загора.

В съботния ден заработи екип от наблюдаващи прокурори, които веднага задействаха работата по досъдебното производство.

От държавното обвинение поясниха, че става дума за случай с правна и фактическа сложност, създаващ висока степен на обществена опасност.

26-годишният Георги е с повдигнато обвинение от вчера за нанасяне на тежка телесна повреда на 18-годишната си приятелка.

По указания ще бъдат разпитани още свидетели и ще трябва да бъде направена комплексна съдебномедицинска експертиза от три вещи лица – медицински специалисти в различни области. Те ще прегледат пострадалата и ще информират за заключението си възможно най-бързо.

След като експертизата бъде факт наблюдаващите държавни обвинители ще решат каква ще бъде адекватната мярка за неотклонение за 26-годишния мъж.

На 28 юни с решение на наблюдаващ прокурор той е задържан за 72 часа. Той е бил оставен в ареста с рещение на Районния съд в Стара Загора, но по-късно магистратите в Окръжния съд го освободили. Определението било окончателно.

От Районната прокуратура в Стара Загора обещаха, че ако получат информация за други престъпления или нарушения, извършени от Георги Господинов ще започнат незабавно разследване.

А в събота правосъдният министър Атанас Славов отправи апел за бързо, обективно и пълно разследване на нападението.

Междувременно във Фейсбук се организират протести и мирни шествия в подкрепа на младата жена. Такива ще има в Стара Загора, София, Бургас и други градове.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари