Ужас: Търговец скочи с брадва на служители на Агенцията по храните

17 май 2023, 8:32
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Жестоко нападение над служители на Агенцията по храните. Мъж им скочи с брадва при проверка на нерегламентиран търговски обект в хасковското село Брягово.

Двете жени са извършвали проверка и попаднали на стоки с цени без документация. Собственикът станала нервен и започнал да агресира, след като разбрал, че ще получи санкция.

Служителките на БАБХ се появили след проверка на обекта от полицаи. Те установили обекта, който нямал право да функционира в този вид и повикали на място експертите.

Според директора на Областната дирекция по безопасност на храните Стойчо Курдов амбулантния търговец бил много груб, обиждал служителките, които се притеснили, но все пак извършили задачата, за която са отишли. Те не са пострадали.

Курдов обясни, че подобни грозни случаяи зачестяват в последно време. Нападнатите жени ще си почиват няколко дни, за да могат да отърват от стреса, който са преживяли. Има вариант те да подадат искове срещу нападателя.

Амбулантният търговец с нерегламентирана търговска дейност го грози глоба от 2000 до 7000 лева.

Управникът на Брягово Делчо Литев пък заяви, че дейността е била извършвана в къща, която е била закупена преди няколко месеца, но той разбрал, че тя се използва за магазин едва след проверката.

Нападателят е задържан за три денонощия. Той е обвинен за заплаха за убийство.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари