В Дубай нямат информация за Пепи Еврото

24 авг. 2023, 22:27
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

В Дубай нямат информация за Петър Петров – Пепи Еврото. Това се казва в официален отговор на властите в емирството към нашето Министерство на външните работи. В съобщението се казва, че е направена справка в местната полиция, като се оказало, че няма данни такова лице да е влизало в Дубай и да пребивава там.

От външното ни ведомство обясниха, че е изпратена нота с молба да се провери дали бившият шеф на столичното следствие се намира в Обединените арабски емирства. Ако има отговор, това ще означава, че са проверени всички данни за седемте емирства.

От МВнР обещаха, ако има нова информация за Пепи Еврото, да я съобщят своевременно.

Вчера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че към момента от ведомството не могат да потвърдят дали Петър Петров е починал, каквато информация беше разпространена в няколко медии. Според тях евентуалната му смърт е настъпила именно в Обединените емирства.

Само преди ден вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че на този етап не може да се потвърди разпространена в медиите информация за настъпила смърт на бившия шеф на столичното следствие Петър Петров, по известен като Пепи Еврото, в Обединените арабски емирства.

До МВР е достигнала такава информация, но през консулската ни служба тя не е потвърдена. Интерпол също не е предоставила информация за Еврото.

За Пепи Еврото има издадена европейска заповед за арест. Издирва се през Шенгенската информационна система. Бившият шеф на столичното следствие има обвинение по делото „Осемте джуджета“, а по-рано беше разследван за незаконни записи и изнудване.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари