Мирните протести в Цалапица свършиха, минават на гражданско неподчинение

24 авг. 2023, 22:49
,
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Мирните протести в Цалапица свършиха, преминава се към гражданско неподчинение. Това заявиха участниците в поредната акция на недоволство в пловдивското село заради смъртта на 24-годишния Димитър Малинов.

Те блокираха кръговото кръстовище на пътя Пловдив – Пазарджик и почетоха паметта на убития младеж с едноминутно мълчание.

Два големи транспаранта с надпис „Справедливост!“ и лика на Митко носиха те и скандираха „Аз съм Митко и няма да мълча. Участниците в акцията настояват за справедливи наказания и резултати от разследването на тежкото криминално деяние.

Майката на загиналото момче Атанаска Бакалова заяви, че не е видяла медицинската експертиза и настоя дова да се случи. А близки и роднини на Митко желаят да видят и европейската заповед за арест на Рангел Бизюрев, който  е обвинен за жестокото престъпление. Категорични са, че задържането му в Германия трябва да стане изключително бързо.

Не отстъпват и от друго свое искане – да се промени обвинението срещу  близнаците Борислав и Валентин Динкови и да бъдат обвинени в съучастие към убийство. Пътят остана затворен и се образуваха колони от автомобили, идващи от Пазарджик.

На място при протестиращите дойде заместник – директорът на Обласната дирекция на МВР в Пловдив Радослав Начев, който обяви, че ще има задачата на организира нова среща на местните с представители на прокуратурата в Града под тепетата.

А протестите продължават всеки четвъртък и неделя.

Снимка: БНР – Радио Пловдив

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари