Васил Божков остава зад решетките

26 авг. 2023, 18:55
 Автор: Васил Проданов
Прочетена:

Бизнесменът Васил Божков остава зад решетките. Решението е на Софийския градски съд.

Делото е за укриване на такси, които е трябвало да бъдат заплащани н държавата за хазартния бизнес, който развиваше той преди да се изнесе от страната и се установи в Дубай.

Заседанието продължи близо два часа. Магистратите удовлетворих искането на държавното обвинение, според което има веротятност бизнесменът да се укрие.

Наблюдаващият прокурор поиска Божков да бъде задържан под стража по хазартното дело, по което той е обвинен в ръководене на група за изнудване, пране на пари и подкупи. Около 60 минути прокурор Ангел Кънев запознаваше съда с мотивите за искане на най-тежката мярка.

Адвокатът на Божков коментира, че 90 на сто от доводите нямат нищо общо с делото и се цели представянето на клиена му в лоша светлина. Той е категоричен, че определени хора искат Божков да е в ареста или извън страната.

Прокурорът Кънев пък твърди, че има доказателства, че Божков е комуникирал с лидера на частната военна групировка „Вагнер“ – Евгений Пригожин, че даже и общ бизнес.

А съдът изрази мнение, че доказателствата показват наличие на възможност да се направи обосновано предположение, че обвиняемият бизнесмен е автор на престъпленията, за които са мо повдигнати обвинения – за организирането на хазарти игри и укриване на такси, дължими на бюджета на страната.

Според магистратите няма опасност подсъдимия да извърши ново престъпление. Има обаче реална възможност да се укрие. За това и е взето решението той да остане в килията.

На 5 септември делото ще бъде гледано от Апелативния съд.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари