ЗАПОЧНА РЕМОНТЪТ НА ПРОХОДА НА РЕПУБЛИКАТА, ДВИЖЕНИЕТО Е ПРЕНАСОЧЕНО

21 дек. 2022, 17:11
 Автор: Петър Николаев
Прочетена:

От днес Прохода на Републиката е затворен за преминаващите леки и тежкотоварни автомобили. Причината е, че ще се ремонтира близо 22 км участък Килифарево – Предела в област Велико Търново.  Образуваха ли се опашки и информирани ли са шофьорите, че пътят е временно затворен, вижте в следващия репортаж.От 9часа тази сутрин започна поетапно спиране на движението по прохода Хаинбоаз. Оказва се, че много от шофьорите не знаят, че пътя е затворен.

инж. Венислав Ангелов – директор на Областно пътно управление Велико Търново : „Затварянето на прохода на Републиката за всички моторни превозни средства важи от днес от 9 часа. В момента просто имаме по тир паркингите още дискутирани тежкотоварни автомобили, които до края на деня предполагам, че ще се изнесат от съответния участък, за да може да влезе тежката техника, с която да почне същественият ремонт на прохода.! “

От областно пътно управление Велико Търново напомнят, че обходният маршрут за леки автомобили е през прохода Шипка, а тежкотоварните автомобили могат да преминават през Ришкия и Котелския проход. За да няма напрежение специалистите разясняха на шофьорите обходните маршрути.

По ремонтът ще работи една фирма. Като ще започнат с обрушване и стабилизаране на скалните скатове.
инж. Венислав Ангелов – директор на Областно пътно управление Велико Търново : „Основно ремонтът е направен от гледна точка на пътна безопасност и безопасно преминаване през Прохода на Републиката. Най-вече за всички шофьори да се чувстват комфортно и да имат увереността, когато преминават през прохода, че няма да имат никакъв проблем и преминаването ще бъде безприпятствано.!“
Очаква се ремонтът да приключи до края на месец октомври, а от областно пътно управление отново припомнят на шофьорите, че пътят вече е затворен.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари