ЗАРАДИ НЕДОГЛЕЖДАНЕ СПИРАТ 22 МЛН. ЛВ ЗА ТУРИЗМА

21 дек. 2022, 17:14
 Автор: Петър Николаев
Прочетена:

Туристическия бранш се оказа потърпевш . При актуализацията на бюджета са спрени близо 22 млн лева по програмата на министерството на туризма за туроператорите.Това заяви  в Бургас министърът на туризма Стела Балтова. По тази мярка държавата финансираше всяка заета седалка при чартърните полети до България с по 35 евро. Припомняме, че с тази трета фаза от помощта трябваше да бъдат финансирани чартърните полети за периода от юни до декември тази година.

Заради корекциите предложени от депутатите на второ четене от вече разпуснатия парламент, програмата отново трябва да бъде нотифицирана пред Брюксел. Това заяви на среща с бранша в Бургас министърът на туризма Стела Балтова, според която новата обявена в държавен вестник е изненада за целия бранш. Тя определи това като удар за туризма и възможност да е гласувано от недоглеждане.

Стела Балтова : “  Ние сега веднага предприемаме нейното разработване, искане на нотификация от ЕК и след като тя бъде получена, ако бъде получена, ще обявим схемата и ще се кандидатства по тази схема. Но има и една възможност според нас, ние я обсъждахме вече с министерството на финансите. Има възможност след като се състави новия парламент, той отново да успе да редактира така направената програма.“

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари