10-те най- красиви места за къмпинг в света

6 май 2024, 18:59
camping tent on the shore of a mountain lake
 Автор: AleksM
Прочетена:

Да прекараш нощта под звездите, на палатка е уникално преживяване, което всеки трябва да опита, поне веднъж в живота. Независимо дали искате да избягате на отдалечено място в планината или да намерите идиличен крайбрежен къмпинг, има някои впечатляващи места, на които ще презаредите. Няма по- хубаво изживяване, от това да прекарваш свободното си време на разнообразни дестинации. Да се будиш на различно място всяка сутрин е уникално и ако искате да се изгубите, някъде сред природата ето, кои са най- добрите места за къмпинг по целия свят.

Национален парк Маунт Кук, Нова Зеландия

Нова Зеландия и нейната неописуемо, красива природа няма как да не се надери на едно от челните места за къмпингуване. Аораки или планината Кук е най-високата планина в страната. Гледките от къмпингите там са невероятни и условията за къмпингуване също са доста добри. Със сигурност няма да останете разочаровани, от красотите, които ще ви предложи Нова Зеландия.

Девън, Англия

Югозападната част на Англия е на доста километри от останалата част на Обединеното кралство. Къмпингите на Dartmoor и Exmoor са фантастични места за разпъване на палатка. Въпреки това ще намерите и места с ненадмината гледка по протежение на скалистите месности, които се спускат към Атлантическия океан, на северния бряг на Девън.

Лох Ломонд и Тросакс, Шотландия

Разпръснатите върхове, долини и села на Тросакс, създават невероятно живописен фон за къмпинг. Сред тези романтични езера и долини ще откриете всичко. Изборът е голям, от разпръснати паркове за каравани, до отдалечени диви места за къмпинг.

Алпите, Франция

През пролетта и лятото Алпите се трансформират, в невероятно цветно пространство, с чудесни условия за къмпингуване. Свежият алпийски въздух и причудливи села, сгушени в подножието на планината ще направят престоя ви още по магичен. Това е едно от най-добрите места за къмпинг, което вечер става още по- специално, с изгряването на звездите, на нощното небе. Има много местни къмпинги, с идеални условия в Алпите.

Национален парк Хоса, Финландия

Най-новият национален парк на Финландия, отвори врати през 2017 г. и се намира в дивата североизточна част на страната. Пейзажът е като от приказките, стари смърчови гори, езера и реки, които правят гледните неописуеми. Финландия приветства дивите къмпингуващи и паркът е осеян с отдалечени навеси и селски колиби, всички с места за лагерни огньове, където можете спокойно да пренощувате.

Сконе, Швеция

Дългите ярки, летни дни минават възхитително бавно, в най-южния регион на Швеция. Нежната провинция е зад бреговата линия и има много спокойни места за къмпинг, близо до плажовете, езерата или горите на Сконе. Както в голяма част от Скандинавия, дивото къмпингуване е насърчавано. Ще намерите много възможности за къмпинг, в зависимост от вашите предпочитания.

Национален парк Зион, Юта

Едно от най-добрите места за къмпинг в югозападната част на САЩ, Сион е един от най-зрелищните паркове в югозапада. Известен е със своите червени пясъчни скали, грапави плата и гористи каньони. Watchmen и South са установените къмпинги. Въпреки това, ако наистина искате да избягате от тълпите, можете да получите разрешение за нощувка, в един от неземните къмпинги в дивата природа, във вътрешността на парка.

Остров Ванкувър, Британска Колумбия

Умопомрачително разнообразната екосистема на остров Ванкувър става все по-дива, докато се насочвате на север. Националният парк Pacific Rim и West Coast Trail са впечатляващи места за създаване на лагер. Може да зърнете косатки, които навлизат в морето, морски видри, които си играят в плитчините, или гъски, които летят отгоре. Гледките са зашеметяващи и преживяването ви там ще бъде едно от най- вълнуващите неща, които сте предприемали.

Патагония, Аржентина и Чили

Южният край на Южна Америка, обхващащ Аржентина и Чили, е толкова див, че ако искате да се откъснете от света, това е вашето място. Това е страхотна дестинация за всеки с приключенски дух. Следвайте RN-40, за да откриете най-добрите места за къмпинг с широко открито небе и заснежени планински гледки. .

Астурия, Испания

Времето е спряло в този регион на северозападна Испания, където селата са се вкопчили в тучни зелени планини, а рибарските общности са осеяни по скалистото крайбрежие. Някои от най-красивите къмпинги в Испания могат да бъдат намерени на брега точно, в тази част на страната. А вкусната храна и гостоприемните домакини, ще направят приключението ви незабравимо.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари