12 съвета за организация на дома

9 дек. 2023, 15:54
,
organizing the home
 Автор: AleksM
Прочетена:

Случвало ли ви се е да бързате и да не успявате да намерите нещо важно, което знаете, че сте оставили някъде в къщи, но в момента не се сещате точно къде? Не се притеснявайте не сте сами. Точно заради това, екипът на  Слотино, ще ви даде няколко съвета, как да организирате дома си по- добре.

Започнете от едно място

Вие решавате с коя част от дома си да започнете. Дали това е зоната, която ви създава най-голямо главоболие, или зоната, която гостите в дома ви виждат най-лесно? Каквито и да са вашите приоритети, изберете една област и се придържайте към нея.

Отделете си достатъчно време

Не очаквайте организацията да стане за една нощ. В зависимост от района, който трябва да се организира, планирайте няколко часа всеки ден, за да работите по организирането на района. Оформянето на гараж ще отнеме повече време, отколкото организирането на гардероба например.

Чиста къща

Отървете се от всичко излишно. Използвайте правилото за две години, ако не сте го носили от две години, време е да му кажете сбогом.

Направете инвентаризация

След като премахнете ненужните вещи, погледнете какво остава. Тук ли му е мястото? Има ли смисъл да го държим? Има ли друго място, където имате повече място да го държите, или друга област, където би било по-лесно достъпно за целта си?

Още пространство

Ако имате нужда от повече място за съхранение, помислете креативно за допълнителни зони, които можете да използвате. Като например под леглата.

Увеличете максимално вертикалното пространство

Ако нямате много място за работа, сигурен начин незабавно да създадете повече пространство. Вместо да разполагате само с няколко рафта, за да поставите вашите кухненски артикули, качете ги до тавана, за да увеличите максимално вертикалното пространство.

Разделете пространството

Като добавите допълнителни рафтове, към един рафт или като използват кутии, които се подреждат една върху друга. Можете да разделите вертикалното пространство и да използвате ефективно площта, с която трябва да работите. Като разделяте пространството, вие елиминирате възможността за натрупване на високи купчини дрехи, документи или други предмети.

Възможност за преместване

Обмислете възможностите за съхранение на колела, за да позволите по-голяма гъвкавост и да помогнете да държите безпорядъка под контрол. Количките могат да побират асортимент от аксесоари, в малко пространство и могат да бъдат върнати обратно в килера или складовата част, когато не се използват.

Организирайте с цвят

Независимо дали работите по организирането на семейната стая или се стремите да контролирате домашния си офис, използвайте цвят, за да увеличите усилията си. Организирайте проекти, сметки и други важни документи по функция и цвят.

Видимост

Трите правила за организация са видимост, достъпност и гъвкавост. Изберете контейнери, които са или прозрачни, или които лесно можете да етикетирате, за да помогнете за незабавното идентифициране на съдържанието и да спестите ценно време.

Достъпност

Уверете се, че елементите, от които се нуждаете най-често, са най-лесни за достъп. По същия начин поставете предметите, които не използвате толкова често, на по-висок рафт или на друго място.

Гъвкавост

Изберете система за съхранение, която може да се адаптира към променящите се нужди. По този начин можете да преконфигурирате и използвате повторно.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари