5 от най-добрите плажни дестинации за зимно бягство

7 дек. 2023, 17:08
, , ,
mexico beach
 Автор: AleksM
Прочетена:

С наближаването на зимата, много от нас мечтаят да се пренесът на някой тропически плаж. И за щастие, няма причина тези мечти да не могат да станат реалност. Чудесният екип на Палмс бет казино проучи за вас, кои са най-добрите плажни дестинации, на които да избягате тази зима.

Мексико

С приятните температури през цялата година Мексико отдавна е популярна дестинация за зимна почивка. Щатът Куинтана Роо, на карибското крайбрежие на Мексико, е най-популярният регион за плажна почивка. Тук можете да посетите руините на маите в Тулум, да се насладите на вкуса на лукса в Канкун. Да посетите малкия тропически остров Исла Мухерес. Като алтернатива, за да избегнете тълпите, може да искате да се отправите към малкото крайбрежно градче Мазунте в Оахака, където можете да се отпуснете на спиращи дъха плажове и да се насладите на усещане за спокойствие, което няма да намерите в по-туристическите места.

Канарските острови

Ако не сте готови за полет на дълги разстояния, испанските Канарски острови може да са добър избор за зимно бягство. В Тенерифе ще намерите някои от най-добрите плажове на Канарските острови, включително Плая де ла Техита близо до Ел Медано, на източното крайбрежие и Плая де лас Тереситас, който е близо до столицата Санта Крус де Тенерифе. Във Фуертевентура можете да се отпуснете на меки вълнисти пясъчни дюни, а в Гран Канария можете да се отпуснете както на плажове с черна лава, така и на златистожълт пясък.

Тайланд

Тайланд отдавна е фаворит, за хората търсещи зимно слънце. С две великолепно дълги брегови линии и повече от 1400 тропически острова за изследване. За тези, които търсят лукс, остров Кох Самуи е добър избор с безбройните си отлични крайбрежни курорти и минерални извори, в които да се отпуснете. Ако искате да прекарате много време във водата, спокойните води на Кох Липе са идеален за гмуркане с шнорхел. Или може би предпочитате да се гмуркате с китови акули край Ко Тао, или да скачате от морските скали на Краби? Красотата на Тайланд е неговото разнообразие и какъвто и вид плажна почивка да търсите, със сигурност ще я намерите тук.

Хавай

Хавай се превърна в синоним на рай. Със своите сладки бели плажове, кобалтово сини води, цветни коралови рифове и драматични вулкани, този красив остров се радва на топъл и постоянен климат през цялата година. Остров Оаху е сърцето на Хаваите, където се намира столицата Хонолулу, както и популярни места като плажа Уайкики и Северния бряг, където можете да плувате, да правите слънчеви бани и да сърфирате до насита.

Мароко

Или вратата към Африка, с грандиозна архитектура, луксозни риади, оживени пазари и модерни плажни курорти. Мароко съчетава северноафриканската култура и европейското влияние, а зимната ваканция е чудесен начин да изследвате както културата, така и плажовете на тази уникална страна. Можете да откриете спиращите дъха планини Атлас, да спите под звездите в пустинята и да се разхождате из оживени пазари. Подходящ за семейства Агадир е най-популярният курортен град в Мароко. А град Есауира е идеален за любителите на историята.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари