Активисти се вързаха с вериги за портата на медийния център на G7

15 юни 2024, 16:15
 Автор: Teodora Илиева
Прочетена:

Активисти по климата от групата Extinction Rebellion, известна с необичайните си начини за привличане на внимание относно климата, се завързаха с вериги за вратата на медийния център на групата G7, в протест срещу липсата на действия по политиките за климатичните промени.

Това става по време на срещата на групата в Италия, с основни теми на срещата миграцията, световните конфликти и разпространението на ИИ.

В близост до курорта, където се провежда срещата, се събраха активисти, за да протестират и да проведат свои дебати.

Въпреки че не е сред основните теми на срещата, обсъждането включва и климатичните промени. Според данни на Climate Analytics policy institute, страните от G7 са отговорни за около 21 % от всички емисии парникови газове в света за 2021 г. Групата е неформална и се събира ежегодно, за да обсъжда икономически политики и теми от областта на сигурността, но това са седем от най-развитите и богати страни в света, така че често се обсъждат и други глобални теми.

„Въпреки че лидерите празнуват, светът гори, повече от всякога.“ написа групата в своя профил в Екс. В медийния център са събрани над 1000 международни и местни журналисти, които отразяват събитието.

Източник: Euronews

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари